Balıkesir’de arkadaşının oynadığı silahla şakağından vuruldu

KozmikRüya

New member
Balıkesir’in Paşakent Mahallesi Şehit Şener Köksal Caddesi’nde Paşaköy Meskenleri Sitesi’nde yaşanan feci olayda, lise 10’uncu sınıf öğrencisi K.Y. ailesinin konutta olmadığını söyleyip sınıf arkadaşı Alp Kanıbir ile ikiz kardeşi Mert Kanıbir’i meskenine çağırdı.

Konutta vakit geçirdiği arkadaşlarından K.Y., emekli astsubay olan babasının meskendeki silahıyla oynamaya başladı. Bu sırada ateş alan silah, Alp Kanıbir’in şakağından vurulmasına niye oldu.

SİLAHLA ŞAKAĞINDAN VURULDU

Karlar ortasında yere yığıllan Kanabir için, ihbar üzerine adrese polis ve sıhhat grupları yönlendirildi. Ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Alp Kanıbir, buradan da Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

ARKADAŞI TUTUKLANDI

Olayın ardından K.Y. polis tarafınca gözaltına alındı. Emniyetteki tabirinde, arkadaşını kazayla vurduğunu söyleyen K.Y., süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, ‘taksirle yaralamaya niye olmak’ suçundan tutuklandı.

“DAHA EVVEL DE OYNUYORDU, BU SEFER ALP’E MAL OLDU”

Olay sırasında telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Alp Kanıbir’in ikizi Mert Kanıbir şunları söylemiş oldu:

“bu biçimde bir şey olacağını iddia etmezdim. Telefonuma bakıyordum. Biriyle imajlı konuşuyordum. Manzaralı konuşmamı kapattım. daha sonra silah patladı. Tek gördüğüm şey Alp’in kanlar ortasında olduğuydu. Silahla oynarken oldu, daha evvel de oynuyordu aslına bakarsanız. Bu sefer Alp’e mal oldu”

“AMELİYAT OLACAK FAKAT BÜYÜK İHTİMAL GÖZLERİNİ KAYBEDECEK”

Oğlunun yaralandığını telefonda öğrendiğini söyleyen Nilgün Kanıbir ise, “Çocuklarım ‘Anne, yarın imtihanımız var. Dışarı çıkacağız. 2 saat daha sonra geleceğiz’ dediler. Hava da hoş olunca müsaade verdim. daha sonra bir telefon geldi, polis memuru ‘Alp hastanede. Acil gelin’ dedi. Biz devlet hastanesine gittik. Alp’in şuuru kapalıydı. Kurşun girmiş alnından, şakağından. Bir kaşından girmiş, öbüründen çıkmış. Bandırma Devlet Hastanesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti. Dünden beri buradayız. Acildeydik, bu sabah bizi servise aldılar. Biraz daha sonra da ameliyata girecek. Gözlerinden ameliyat olacak lakin büyük ihtimalle gözlerini kaybedecek” dedi.

“BİR SİLAH NASIL MUHAFAZASIZ BIRAKILABİLİR”

Kurşun sağ şakağından giren Alp Kanıbir’in, yapılan denetimlerde sağ gözünün büsbütün parçalandığı, sol gözünün ise görme yetisini kaybettiği belirlendi.

Oğlunun yanından ayrılmayan Nilgün Kanıbir, gözyaşlarıyla şunları söylemiş oldu:

“Oğlumun iki gözü gitti. Ve bunu hayatı boyunca taşıyacak. Ben anlamıyorum, çocukların eline bu tabancalar niçin veriliyor? Niye meskende tutuluyor, niçin muhafaza altında değil? Bunlar daha 16 yaşında. Bir ihmal, bir dikkatsizlik, bir çocuğun iki gözüne mal oldu. Bir gözü aslına bakarsanız kapandı. İkinci gözünü de ameliyat edecekler. Fakat hekimin epeyce umudu yok. Alnında kırıklar var. O kırıkların geçmesi biraz uzun sürebilir. Ancak göz için fazlaca üzgünüm yani. Sahiden hayli üzgünüm. Alp, daha 16 yaşında. Çok kızgınım. Bir silah nasıl muhafazasız bırakılabilir?”

‘OĞLUM DAHA 16 YAŞINDA, YAZIK DEĞİL Mİ?’

Çalışkan ve sevilen bir öğrenci olan oğlunun, üniversite hayalinin artık imkansız olduğunu söyleyen Kanıbir, “Üniversitede iktisat okumak istiyordu. Tabi iktisat epey okuması gereken bir kısım. Artık olmayacak. Alp, bütün öğretmenleri, arkadaşları tarafınca epey sevilen bir öğrencidir. Arkadaşları Alp’i epeyce sever” dedi.

“HER TÜRLÜ TEDAVİYİ DENEYECEĞİM”

K.Y.’nin ailesinin hadisede dikkatsizliği olduğunu öne süren anne Nilgün Kanıbir, “hiç bir biçimde hiç bir çocuğu suçlamıyorum ben. Arkadaşı da uygun bir çocuktur. Fakat neden tabancayla oynuyor, neden silahla oynuyor? Bütün çocuklar uygun fakat onları yönlendirmesi gereken biziz. niye benim çocuğumun başına geldi? Daha 16 yaşında. Çok uzun yıllar var önünde. ömrü boyunca gözleri olmayacak. İnşallah devasını buluruz. Her türlü tedaviyi deneyeceğim, her türlü çabayı göstereceğim. İnşallah eksikliğini tamamlarım ancak niçin bu biçimde olsun, niçin bana bu kabus yaşatılsın ki? Yazık değil mi?” tabirlerini kullandı.