Bolu’da hırsızlara not: İçeride tuzak ve vefat tehlikesi var

KozmikRüya

New member
Bolu’nun Borazanlar Mahallesi’nde yaşayan inşaat emekçisi Tahsin Bayrak’ın kiracı olduğu meskene hırsız dadandı.

2 çocuk babası Bayrak’ın ve materyallerini koyduğu deposu hırsızlar tarafınca farklı vakit içinderda tekraren soyuldu.

Bahçesinde beslediği tavukları, inşaat materyalleri, balkonunda çay içtiği masası ve hurdaları çalınan Bayrak, devayı konutunun etrafına uyarıcı notlar asmakta buldu.

“Yakalarsam cezanı ben keserim”

Bayrak, konutun ve deposunun çeşitli yerlerine, “Hırsız beyefendi, yakalarsam cezanı ben keserim”, “İçeride kimi tuzaklar vardır. Sorumluluk kabul edilmez, mevt tehlikesi vardır. Hırsıza duyurulur”, “İçeride pitbull köpek vardır, sorumluluk kabul edilmez” formunda notlar yazarak astı.

“Tavuklarıma kadar çaldılar”

Tahsin Bayrak, bugüne kadar yaklaşık 25 bin liralık mal varlığının çalındığını ve astığı notlarla hırsızlık olayının azaldığını belirterek, “Tavuklarıma kadar çaldılar. Bütün hurdalarımı, kadrolarımı çalıyorlar. Çalmadık hiç bir şey kalmadı. Çok uzun vakittir devam ediyor. Artık ben bıktım. Ortalama 20-25 bin liralık mal varlığım gitti. Parayla aldığım inşaat malzemelerimi çalıyorlar. En son birisini kerestelerimi çalarken yakaladım, geri bıraktırdım.

“Çay içtiğim masamı çaldılar, epeyce sinirlendim”

En son çay içtiğim masamı çaldılar, epey sinirlendim. Gelip bana ’Masa, sandalye lazım’ deseler meskenden daha hoşlarını verirdim. Bu olay beni epey sinirlendirdi ve bu yazıları yazmaya karar verdim. Hırsızlığın önüne geçmenin yolu eğitimle olur. Mahpusla olmuyor. Artık devlet büyüklerimiz nasıl çözecekse bir biçimde bu olayı çözmelerini rica ediyorum. Yazıların yararı oldu. Yazılardan daha sonra bir sefer hırsızlık teşebbüsü oldu. Onu da kendim gördüğüm için materyalleri çalamadan kaçtılar. Şuana kadar öbür da bir şey olmadı” dedi.