Bu NFT Coin, Dev Yatırım Alıyor: Fiyatı Sıçradı!

SessizGozler

New member
Azuki NFT coin koleksiyonunun Los Angeles merkezli yaratıcısı Chiru Labs, yaklaşmakta olan bir A Serisi finansman tipinde en az 30 milyon dolar toplamayı planlıyor. İşte detaylar…

NFT coin için 30 milyarlık hedef

The Block’a göre fon toplama eforuna aşina olan üç kişi, amaçlanan ölçüsü doğruladı. Bu kaynaklardan biri, fonların büyük kısmının halihazırda taahhüt edildiğini ve cinsin kapatılması halinde Chiru’nun pahasının 300 milyon ila 400 milyon dolar içinde olacağını öne sürdü. Muahede hakkında bilgisi olan dördüncü bir kişi, bilgilerin çabucak hemen katılaşmadığı, fakat yakında olacağı konusunda uyardı.


Haber, NFT üreticisi Doodles’ın Reddit kurucu ortağı ve NFT meraklısı Alexis Ohanian’ın risk sermayesi şirketi 776 liderliğindeki bir tıpta 54 milyon dolar kazanmasından ve 704 milyon dolarlık değerlemeye ulaşmasından yalnızca bir hafta daha sonra geldi. 30 Ağustos’ta Moonbirds’in ardındaki teşebbüs olan Proof Collective, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki bir çeşitte 50 milyon dolar topladı. Azuki, Doodles ve Moonbirds’ün yaratıcıları, Mart ayında a16z liderliğindeki bir çeşitte 450 milyon dolar toplayan Bored Ape Yacht Club’ın yaratıcısı Yuga Labs’ın ayak izlerini takip ediyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Yuga Labs, şu anda 4 milyar dolar bedelinde.

1 milyon dolardan fazla bir pahaya satılmıştı

Azuki’ler, çeşitli ruh hallerinde resmedilmiş; şapkalar ve silahlar üzere aksesuarlarla süslenmiş,10.000 anime karakterinden oluşan bir koleksiyondur. Yaklaşık altı ay evvel, sette bilhassa ender bulunan bir eser, bu biçimdelar bir milyon ABD dolarından fazla ölçüye denk gelen 420 ETH’ye satıldı. OpenSea bilgilerine göre en ucuz Azuki, bugün 11.2 ETH (kabaca 14.000 dolar) kıymetinde.


Koleksiyon, kripto seçkinleri içinde bir favori. Web3 yatırım şirketi DeFiance Capital’in kurucusu Arthur Cheong, Twitter profil resmi olarak ender bir Azuki kullanıyor. Yakın vakitte 101 Azuki NFT satın alan Hong Kong emlak hükümdarı ve milyarder Adrian Cheng de o denli. Bloomberg’e bakılırsa Cheng şu anda kripto dalına yatırım yapmak için 200 milyon dolar topluyor.

My latest acquisition of 101 Azukis to democratise and demystify #Web3 and #Metaverse for all. We will carve out a unique space in the Web3 world and bring our culture of creativity and community-based experiences to life. pic.twitter.com/6rnpdP4sL7

— Adrian Cheng (@AdrianCheng) August 26, 2022



NFT koleksiyonunda kimi sorunlar yaşandı

Ancak Azuki’nin yükselişi olaysız olmadı. Mayıs ayında, kurucusu Zagabond, üzerinde çalıştıkları ve ondan sonrasında Azuki’ye başlamadan evvel terk ettikleri üç başarısız NFT projesinin detaylarını tesirli bir biçimde özetledikleri bir blog yazısı yayınladı. Bunun üzerine, bir Azuki’nin ortalama fiyatı 30 ETH’den 10 ETH’ye düştü ve çabucak hemen toparlanamadı. NFT pazarı, daha geniş olarak, son aylarda çaba etti. Bilgiler, sanat ve koleksiyon NFT’lerinin Mayıs ayından bu yana haftalık satışlarda 100 milyon doları geçemediğini gösteriyor. Geçen yıl ağustos ayında, birebir tip NFT’lerin satışı tek bir haftada 1 milyar dolara yakın düzeylerdeydi.
 
Üst