Danışmanlık Devi deklare etti: Ethereum Satın Almalı Mısınız?

SessizGozler

New member
En büyük altcoin olan Ethereum (ETH), geçtiğimiz günlerde “merge” aktifliğini gerçekleştirdi. bu biçimdece proof-of-work (PoW) konsensüs algoritmasından proof-of-stake’e (PoS) geçti. Güç verimliliğini yükseltme uğraşını sergiledi. Lakin fiyatı, merge’e beklenilen yansıyı vermedi. Başka faktörlerden dolayı düşüş yaşadı. Pekala, mevcut durumda ETH satın almalı mısınız? ABD merkezli danışmanlık şirketi The Motley Fool’un analisti RJ Fulton, fikirlerini paylaştı.

Analist, merge’e dikkat çekti

Kriptokoin.com
olarak da bildirdiğimiz üzere merge, geçen hafta gerçekleşti. Kripto para tarihli en büyük güncellemelerden biri tamamlayan Ethereum için sırada ne var? Tatırımcılar dünyanın en pahalı ikinci kripto para ünitesine nasıl yaklaşmalı? Analiste nazaran birinci vakit içinderda, bir şeyi açıklığa kavuşturmalıyız. Merge, Ethereum’un gelişmeninde yalnızca bir adımdır. Blockchain hala devam eden bir çalışmadır. Aslında, kurucu ortaklarından biri olan Vitalik Buterin’e göre Ethereum’un lakin yarı yarıya tamamlanmış olduğuna inanılmakta.


Bu Temmuz ayında Paris’teki Ethereum Topluluk Konferansı’nda Buterin’e Blockchain geleceği hakkındaki niyetleri soruldu. Merge tamamlanıp başlatıldığında, Ethereum’un hala potansiyelinin yalnızca yüzde 55’i kadar çalışacağını söylemiş oldu. Ek olarak, Ethereum’un nihayetinde saniyede 100.000 süreci (tps), işleyebilmesine yardımcı olacak gelecekteki iyileştirmeleri ve uygulamaları tartıştı. Şu anda ETH ağında saniyede gerçekleştirilen süreç ölçüsü 15-20. Ancak bu sürat ve kapasite düzeyine ulaşmak için Ethereum’un fazlaca daha fazla yükseltmeye gereksinimi var.

Merge’ün bilgileri

Merge kadar değerli rastgele bir olayda, söylentiler ve spekülasyonlar çoklukla ortalıkta dolaşır. Merge etrafında dönen en yaygın yanılgılardan kimileri sürat ve fiyatlarla ilgiliydi. Son birkaç yılda en tanınan Blockchain’lerden biri haline geldiğinden beri, Ethereum ağındaki tıkanıklık değerli ölçüde arttı. Bu artan trafik, suratın neredeyse durma noktasına gelmesine ve süreç fiyatlarının değerli ölçüde artmasına niye oldu. Ethereum’un emeli bir gün bu tıkanıklıktan kurtulmak. Lakin bu, Merge ile olmayacak.


Merge, Ethereum’un konsensüs algritmasını değiştirerek süreçleri sürece ve doğrulama sistemini değiştirdi. Suratı artırmanın ve fiyatları düşürmenin tek yolu, ağın kapasitesini artırmaktır. Bu da direkt merge ile gerçekleşmiyor. Lakin analiste göre merge’ün ehemmiyeti küçümsenmemelidir. Artık Ethereum PoS olduğuna nazaran, Blockchain daha kolay bir biçimde geliştirilebilir. PoS’a geçiş, Ethereum’u direkt daha süratli yapmaz yahut randımanı artırmaz. Lakin ağın sonunda ölçeklenebilirliğini artırmasını sağlar.


Ethereum için ölçeklendirme tahlili nedir?

Ethereum’u ölçeklendirmenin birincil yollarından biri, sharding ismi verilen bir yoldur. Bu süreç zati Ethereum’un ana Blockchain’ini birden çok zincire yahut modüle böler. Proof-of-work blok zincirinde sharding imkansız değildir, lakin bir Proof-of-Stake ağına kıyasla uygulanması fazlaca daha zordu. Sharding başlatıldığında, süreçleri onaylayan doğrulayıcıların artık tüm Blockchain yerine sırf modülleri ortasındaki süreçleri işlemesi gerekecek.


Sharding ile, Ethereum’un ağı sonunda kapasitesini artıracak ve akabinde kullanıcı fiyatları düşmeli ve suratlar artacaktır. Plan, sharding’in 2023’te hayata geçirilmesidir. Ethereum’un web sitesi, önceliğin Merge’e verildiğini belirtti. ondan sonrasında bu tamamlandığında, dikkatlerin sharding’in uygulanmasına kayacağını belirtiyor.

Ethereum (ETH)’un uzun vadeli potansiyeli nedir?

Analiste bakılırsa en değerli şey, yatırımcılar Ethereum’un bitmiş bir proje olmadığını anlamaları. Analist, ETH’nin geçen yıl hala PoW ağı iken 4.800 dolarlık rekor kırmasına dikkat çekti. “Geliştiriciler yükseltme yapmaya devam ettikçe ulaşabileceği yüksek düzeyleri hayal edin” dedi. Bu yükseltmeler bir gecede olmayacak. Örneğin merge, birkaç yıldır geliştirme basamağındaydı ve uygulama tarihi birkaç kere ertelendi.


Sharding’in vakit çizelgeleri açısından Merge ile misal bir yol izleyeceğini var iseyarsak, analiste nazaran, yatırımcılar portföylerine daha fazla Ethereum eklemek için bu fırsattan yaralanmalıdır. Ethereum, daha fazla kullanıcıyı daha süratli ve daha ucuz fiyatlarla destekleyebilmesini sağlayarak gelecek için inşa ediyor. Bunun, fiyat takdiri için olağanüstü bir kombinasyon olduğunu söylüyor. Mevcut durumda ETH, 1.200 dolar düzeylerine düşmüş durumda.
 
Üst