Eskişehir’de kız yurduna giren kuşkulu özgür kaldı

KozmikRüya

New member
Eskişehir’de bulunan Yunus Emre KYK Kız Yurdu’na evvelki gece yarısı müsaadesiz giren Abdülmecit B. (42), girişte bulunan kantindeki öğrenciler tarafınca fark edildi.

Parmak iziyle giriş yapılan yurda müsaadesiz biçimde giren kuşkulu Abdülmecit B., ihbar üzerine gelen polis takımlarınca yakalandı.

Hakkında rastgele bir şikayet olmayan Abdülmecit B., kimlik tespiti yapıldıktan daha sonra hür bırakıldı.

Tepkilerin üzerine bir daha yakalandı

Abdülmecit B., öğrencilerin toplumsal medyada gündem olan reaksiyonlarının akabinde, infiale yol açtığı nedeni öne sürülerek bireylerin huzur ve sükununu bozma suçlamasıyla yakalanarak bir daha gözaltına alındı.

Sağlık denetiminden geçirilen kuşkulu, tabiri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne gdolayıldü.

Bu sırada yurtta vazifeli özel güvenlik çalışanı hakkında da idari soruşturma başlatıldı.

Öğrencilerden protesto

Öte yandan yurda müsaadesiz giriş yapılması, öğrenciler tarafınca protesto edildi.

Kantinde toplanan öğrenciler yansılarını toplumsal medyadan da lisana getirirken, mevzu kısa müddette gündem başlıkları ortasına girdi.

“Namaz kılmak için oraya girdim”

Emniyette tabiri alınan ve elleri önden kelepçeli olarak adliyeye getirilen Abdülmecit B., gazetecilerin sorusu üzerine kız yurduna ezkaza girdiğini öne sürdü.

Abdülmecit B., “Ben yurda bilerek girmedim. Namaz kılmak için oraya girdim. Kimseye rastgele bir ahlaksız teklifte de bulunmadım. Ben oraya sıkıştığım için girdim.” dedi.

Serbest kaldı

DHA’da yer alan habere göre savcılık sorgusu tamamlanan Abdülmecit B., tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikte bir daha sözü alınan Abdülmecit B., isimli denetim sonucuyla hür bırakıldı.