Gaziantep’te bomba üzere patlayan teneke vefattan döndürdü

KozmikRüya

New member
Gaziantep’in Şahinbey ilçesine Nuripazarbaşı Mahallesi’nde yaşanan hadisede, Faraç İsabaş’ın iki oğlu ve iki arkadaşı konutlarının bahçesindeki mazot dolu tenekeyle oyun oynamaya kalkıştı.

Tenekenin uç kısmına soktukları kağıt kesimini ateşe veren çocuklar, tenekenin bomba üzere patlamasına niye oldu.

TENEKENİN İÇİNDEKİ KAĞIT KESİMLERİ BOMBA ÜZERE PATLADI

Bir anda parlayan aleve maruz kalan, 4 arkadaşın elbiseleri ve saçları tutuşarak yanmaya başladı.

4 ÇOCUK YANDI

Metrelerce yükselen alevi nazarann mahalle sakinleri yanan çocukları söndürerek durumu 112’ye bildirdi.İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları 4 çocuğu, birinci müdahalenin akabinde Cengiz Gökçek Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırdı.

hadisede 2 çocuğu feci biçimde yanan 67 yaşındaki Faraç İsabaş, olay gününü anlattı.

“TENEKENİN İÇİNE KAĞIT KESİMİ KOYUP, ATEŞE VERMİŞLER”

Olayı bakılırsan komşularının kendisine haber verdiğini belirten İsabaş, “Nasıl oldu diye sordum. Tenekenin içine kağıt modülü koyup ateşe vermişler. İki komşumun oğlu iki de benim oğlum yaralanıyor. Teneke bomba üzere patlamış. Çok şükür durumları güzele gidiyor. Bir oğlum taburcu edildi. Başka oğlumun tedavisi sürüyor. Yüzlerinde ve ellerinde ağır yanıklar var. Tenekeyle oyun üzere oynamışlar. Komşular alevlerin metrelerce yükseldiğini söylemiş oldu. Bizim konutun durumu fazlaca sağlıklı olmadığı için hastanede tedavi görüyorlar. Ben oğlumu görür görmez tanıyamadım. Pansuman yapıldıktan daha sonra lakin tanıyabildim. Allah kimseye bu durumu yaşatmasın.” tabirlerini kullandı.

Feci hadiseden bir oğlu yanan Münevver Sonar ise komşularının oğlunun mazot dolu tenekeyi bahçeye indirdiğini anlattı.

“SANKİ SOKAĞA BOMBA ATMIŞLAR ÜZERE OLDU”

Tenekeye ateşi yaklaştırdıkları vakit tenekenin bomba üzere patladığını söz eden Sonar, “Benim oğlumun durumu makus. Bir haftadan beridir hiç uyumuyor. Çocuğum hastanede kalamadığı için her gün gdolayıp getiriyorum. Pansuman yaptırıyorum. İkinci derece yanık oluşmuş. Tam ne vakit düzgünleşir bilemiyoruz. Güya sokağa bomba atmışlar üzere oldu. Biz gittiğimizde alev almışlardı. Çocuklar ‘Yardım edin, bizi kurtarın’ diye bağırıyordu. Çocukları sularla söndürebildik. Anne ve babalar fazlaca dikkatli olsun. Bir dakika içerisine yaşanan bir olay. Çocuğum ateşten de korkar lakin başımıza bu geldi. Anneler babalar fazlaca dikkat etsin.” diye konuştu.

Hastanenin yanık ünitesinde tedavi altına alınan 4 çocuktan 3’ü taburcu edilirken bir çocuğun tedavisi hala sürüyor.