Geliyorum ne demek argo ?

Cansu

New member
[color=]Geliyorum Ne Demek? Argo Sözlükte ve Gerçek Hayatta[/color]

Geliyorum. Bu basit ama bir o kadar da derin anlamlar taşıyan bir ifade, bazen gerçek zamanlı bir vaat olur, bazen de sadece sesli düşüncelerimizin döküldüğü bir cümle. Peki, bu kelime tam olarak ne anlama gelir ve neden bazen şüpheli bir şekilde kulağa argo bir anlamda gelir? Geliyorum, aslında her koşulda sabırlı olmayı gerektiren ama öte yandan herkesin kullandığı, dolayısıyla anlamının zamanla evrildiği bir kelime. Ancak, geliyorum'un bir de sosyal anlamda ne kadar esnek bir kavram olduğuna dair konuşmanın zamanı geldi.

[color=]Geliyorum: Erkekler İçin Stratejik Bir Açıklama[/color]

Şimdi biraz erkekler dünyasına dalalım. Bildiğiniz gibi erkekler, çözüm odaklı olmakla meşhurdur. Bunu aslında çok fazla düşünmeden söylemek, yerleşmiş bir klişe gibi duruyor ama işin içinde doğruyu söylemek gerekirse, erkeklerin "geliyorum" dediğinde kastettikleri çoğu zaman şudur: “Benim planım hazır, senin planını bekliyorum.” Bu sadece mekânda fiziksel bir varlık olmaktan çok, çeşitli sosyal dinamiklere uygun olarak kullanılan bir ifade.

Bir erkek "geliyorum" dediğinde, bu genellikle, "birkaç dakika içinde hazır olacağım ve planımı hayata geçireceğim" anlamına gelir. Ancak zaman zaman, bu ifade, o kadar zaman alabilir ki, "geliyorum" demek, "belki gelirim, belki de gelmem" anlamına dönüştür. Erkekler bu durumda yalnızca sabır testine tabi tutulmazlar, aynı zamanda kendi iç hesaplarını yaparlar: "O kadar süre gelmedim, acaba bekleyen kişi ne kadar sinirli olabilir?"

Mesela bir arkadaşınızdan, "Geliyorum, geliyorum!" diye bir mesaj aldınız diyelim. Normalde "geliyorum" demek hemen ulaşacağınız anlamına gelirken, erkekler "geliyorum" derken, aslında bir yandan plan yapmaya devam ederler, bir yandan da saati hesaplarlar. Sonuçta, gelme süresi 20 dakika, 30 dakikayı bulur. Bu tamamen stratejik bir hareket; bir nevi “geç kalmanın psikolojik etkilerini en aza indirme” taktiğidir.

[color=]Kadınlar İçin Geliyorum: Empatik ve İlişki Odaklı Bir Yaklaşım[/color]

Peki ya kadınlar? Kadınlar "geliyorum" dediklerinde, bu kelime genellikle bir bağ kurma amacı taşır. Eğer bir kadın "geliyorum" diyorsa, bu sadece fiziksel bir varlık olma isteği değil, aynı zamanda duygusal olarak var olma isteğidir. Kadınlar, ilişkilerde her zaman derinlik ve anlam arayışı içindedir. Bir kadının "geliyorum" dediğinde, aslında karşısındaki kişiyle aralarındaki ilişkiye yönelik bir tür destek arayışını da dile getirmiş olur. Yani, "geliyorum" sadece bir geçiş değil, aynı zamanda bir “yakınlaşma” çabasıdır.

Örneğin, bir kadın, sevdiği bir arkadaşına veya partnerine "geliyorum" dediğinde, aslında o kişinin ruh halini, duygusal durumunu göz önünde bulundurarak gelme kararını alır. Gelme zamanı, bazen daha uzun, bazen ise çok kısa olabilir. Ama her durumda bu, karşısındaki kişiyle empatik bir bağ kurma çabasıdır.

Bir örnek üzerinden gidersek, kadınların "geliyorum" demesi, genellikle bir anlam taşır. Ama erkeklerin aksine, kadınlar bazen bu kelimeyi söyledikten sonra, karşındaki kişiyi düşünerek daha fazla hazırlık yapmaya başlar. Yani, aslında bir "geliyorum" cümlesi, bir içsel analiz, bir ilişki odaklı strateji olabilir. Mesela, "Hadi geliyorum!" dediğinde, bu "hem seni görmek istiyorum hem de seninle vakit geçirmek için sabırsızlanıyorum" anlamına gelir.

[color=]Geliyorum ve Zamanın Zıddı[/color]

"Geliyorum" meselesi sadece erkek ve kadın farkıyla kalmaz, zamanla ve toplumla da bir ilişkisi vardır. Toplumda sıkça "geliyorum" diyen birini düşünün. Bu kişi kimdir? Genellikle “geliyorum” diyen kişiye sürekli olarak zaman tanınır çünkü toplumun ona yüklediği bir değer vardır: zamanın esnekliğini kabullenme. Herkesin takvimi farklıdır. Kimisi için “geliyorum” demek, 5 dakika anlamına gelirken kimisi için 50 dakika olabilir.

Tabii burada geliyorum'un pratikte nasıl bir anlam taşıdığına da dikkat etmek gerekiyor. Mesela, çok sayıda mesaj atan bir arkadaşınız “geliyorum” dediğinde, bir süre sonra bunun aslında bir hayal olduğu anlamına gelmeye başlar. Çünkü artık her “geliyorum”dan sonra kaybolur ve geri gelmesi biraz daha uzun sürer. O yüzden “geliyorum” demek bazen “gelmeyeceğim” demek olabilir.

Özellikle sosyal medya ve mesajlaşma dünyasında, "geliyorum" artık beklentilerin tamamen uç bir noktaya çekildiği bir kavram haline gelmiştir. İnsanlar "geliyorum" dediklerinde, ister istemez “Nerede? Ne zaman? Ne kadar sürecek?” gibi sorular kafamızda döner. O yüzden, geliyorum demek kadar, “tam olarak ne zaman?” demek de önemli bir hal alır.

[color=]Geliyorum: Gerçekten de Geliyoruz Mu?[/color]

Sonuçta, “geliyorum” demek, çoğu zaman bir taahhüt değil, bir sosyal kontrattır. Bu da demek oluyor ki, insanlar bu kelimeyi kullanırken, aslında çoğu zaman hem kendi hem de başkalarının beklentilerine göre hareket ediyorlar. "Geliyorum" demek, bir yerlerde olma ve ilişkiler kurma çabası olabilir, fakat zaman zaman bu çaba gereksiz yere uzar, kaybolur ve sonunda sadece bir bekleme süresi olarak kalır.

Geliyorum, aslında bir beklentidir. Beklenti de bazen gerçek olur, bazen de hayal. Bütün mesele, gelme süresinin ne kadar uzadığı ve bu süreyi sabırla bekleyip beklemeyeceğimize bağlıdır. O yüzden bir sonraki sefer "geliyorum" dediğinizde, belki de sadece gelmiyorsunuzdur, kim bilir?