Hatay’da elini öpmeyen yeğenini döven şahıs, annesini de gözünden bıçakladı

KozmikRüya

New member
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde fizik öğretmenliği yapan Mehtap İlgar, çocukları 5 yaşındaki Eylül ile 2,5 yaşındaki Asya’yı alt katta oturan kayınpederinin meskenine gönderdi.

‘ELİMİ ÖPMEDİ’ GEREKÇESİYLE DÖVDÜ

Ailesiyle birlikte yaşayan Recep İlgar, yeğenlerinden elini öpmesini istedi. Fakat Asya, amcasının elini öpmek istemedi, bunun üzerine Recep İlgar, yeğeni Asya’yı dövdü.

Asya’nın ağladığını duyan Mehtap İlgar, alt kata inerken, Recep ilgar, bu defa de kendisine ağabey demediği sebebi öne sürülerek Mehtap İlgar’a çocukların gözü önünde yumruklarla saldırdı.

ANNENİN SOL GÖZÜNE BIÇAK SAPLADI

ondan sonrasında mutfaktan 3 bıçak alan yırtıcı amca, Mehtap İlgar’ın boğazını kesmeye çalıştı. Bu sırada yan odada bulunan kayınvalidesi A.İ., gelinini kurtarmaya çalıştı lakin Recep İlgar bıçağı Mehtap İlgar’ın sol gözüne saplayıp, bedeninin çeşitli yerlerinden bıçakladı.

ELLERİNİ YIKAYIP MESKENDEN KAÇTI

Mehtap İlgar kanlar ortasında yere yığılırken, kayınbiraderi ise lavaboda ellerini yıkadıktan daha sonra meskenden çıkıp kaçtı. İhbar üzerine adrese polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Mehtap İlgar, Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

YABANÎ AMCA TUTUKLANDI

Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları tarafınca yakalanıp gözaltına alınan R.İ. ise emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SOL GÖZÜ ARTIK GÖRMEYECEK

Bir hafta boyunca ağır bakımda tedavi bakılırsan Mehtap İlgar, hayat savaşını kazandı, lakin sol gözü görme yetisini kaybetti.

“BU ÇOCUK GELİNCE ELİMİ ÖPECEK, SEN DE AĞABEY DİYECEKSİN”

Mehtap İlgar evvel yumruklarla saldırdığını ondan sonrasında bıçaklamaya başladığını belirterek “Evden çıkmak için hazırlandığımda kızlarım aşağıya inmek istedi. Çocuk aşağıya indikten daha sonra çabucak akabinde ağlama sesi geldi. Montumu giyip indim, niye ağladığını merak ettim. İçeri girdiğimde amcası kızgın bir söz ile elimi öp dedim öpmedi dedi. Onun üzerine çocuğa tokat atmış. Kızıma haydi gel amcanın elini öpelim dedim, kendisi ile bir sorunum yok bir problem olmadı. Çocuk elini öpmek istemedi. O an nasıl bir ruhsal durumun arasındayse bu çocuk gelince elimi öpecek, sende ağabey diyeceksin dedi. Ben kendini yaşlı hissetmesin diye ismi ile sesleniyordum.

“GÖZÜMÜN ORTASINA BIÇAĞI SAPLADI”

Diğer bir şey olmadı tam çıkarken enseme bir tokat yedim. Büyük kızımı alıp üst çıkmak istedim. Ardım dönüktü bir anda yumruklarla saldırmaya başladı. Ne yapıyorsun, ne oldu üzere sorular sorarken devam etti bende sersemledim yere düştüm. Beni rahatlayana dövdü sandım, daha sonra geri geldi kendimi bırakmıştım artık. Birinci nereye sapladı hatırlamıyorum ancak bir şeyler batıyordu. Çocukların önünde yapma ağabey dedim. daha sonra başımı kaldırdı, elindeki ne diye algılamaya çalışırken, gözümün ortasına bıçağı sapladı. Ceketimin kapüşonunu açıp bıçağı boğazıma sürttü, büyük kızım geldi, ‘anne üzülme, düzgün olacaksın’ dedi.

’40-50 ARSI BIÇAK İZİM VAR’

Amcasının da kolunu tutup yapma diyordu. Kapüşonu kapattım, boğazımı ensemi muhafazaya çalıştım. Haklı hiç bir tarafı yok, bir bıçak sanıyordum 3 bıçak varmış. Artık umudum yoktu, ağzıma boğazıma akan kanın haddi yoktu. Benim sayabildiğim 37 ancak 40-50 ortası bıçak izim var” dedi.

“HİÇ Mİ VİCDANI SIZLAMADI?”

Anne S.D. ise en büyük cezayı almasını talep ettiğini belirterek, “Bunu benim kızıma yapanın da en büyük cezayı almasını istiyorum, içeriden çıkmasın. İnsan beşere bunu yapmaz demek ki vahşiymiş. İki çocuğunun gözü önünde yapmış, hiç mi vicdanı sızlamadı?” dedi.