Hatay’da enkaz altında kalan adam: Hatay haritadan silinmiş

KozmikRüya

New member
Kahramanmaraş merkezli yaşanan zelzeleden en hayli etkilenen vilayetlerden biri olan Hatay’da pek epeyce bina yerle bir oldu.

Şehrin giriş yolunda çatlaklar meydana gelirken, özel hastane, polis karakolu, oto galeriler, pek epeyce kamu kurum binası ve iş yeri yıkıldı.


Yıkılan apartmanların önüne park edilen pek fazlaca araba enkaz altında kaldığı görüldü.

Ekipler vatandaşların yardımına koştu

İstanbul İtfaiyesi Taşınabilir Dinlenme Aracı da sabah saatlerinde kente giriş yaptı. Taşınabilir baz istasyonu, jeneratör ve pek fazlaca iş makinası da kentte zelzeleden etkilenen vatandaşların hizmetine girdi.

Antakya merkezde yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, özel iş makinaları ve yetkililere vatandaşlar da yardım etti.

“Bu kentin bir daha inşa edilmesi lazım, bitmiş bu şehir”

Deprem haberini alır almaz Antalya’dan Hatay’a gelen Murat Unutulmaz, ailesinin enkaz altında olduğunu söylemiş oldu. Kentin fazlaca büyük hasar gördüğüne değinen Unutulmaz, “1999 Depremi’nde bölgeye gittim. Adapazarı, Düzce’nin her tarafını gezdim; oralarda 1-2 cadde ve sokakta yıkılma vardı lakin şu an Hatay’ın yüzde 90’ı yıkılmış durumda. Yıkılmayan binalar da epeyce büyük hasar almış. Hatay haritadan silinmiş. Dün saat 07.00 prestijiyle bu kentin bu hale geldiğini arkadaşlarımdan duydum. Bütün binalardan sesler geliyor. Annem ve kardeşim hala binanın altında, dokunduklarımız oldu. Dün bir adedine su içirdim lakin kaldıramadık, sıkışmış kalmış. Çok acil yardım istiyoruz. Antakya’da, öbür etraf vilayetlerinden 8-10 katı büyüklüğünde hasar oluştu. Dairemde annem, kız kardeşim ve iki tane konuğum vardı. Karşıda karı-koca komşum var. Alt katta dün kendi ellerimizle bir tane çocuğumuzu çıkarttık. Binada şu an 20-25 kişi olması lazım. Sıfır binalarda dahil hasar var. Ayakta duran bina sayısı aslına bakarsan hayli az. Ancak ayakta duran binalarda da oturmak mümkün değil. Şu anda Hatay’da yaşayan beşerler bu binada yaşayamaz. Bu kentin bir daha inşa edilmesi lazım. Bitmiş bu şehir” formunda konuştu.

Binalarda mahsur kalan vatandaşlar için takımlar tarafınca başlatılan kurtarma çalışmaları sürüyor.
 
Üst