“Havacılık, Hindistan'ın Üretim Atılımının Bayrak Taşıyıcısıdır”: GE Güney Asya Şefi

KozmikRüya

New member
Yeni Delhi:

GE Aerospace Güney Asya CEO'su Vikram Rai, Pazartesi günü Haberler Dünya Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, Pune'daki GE Aerospace üretim tesisinin yakında F414 jet motorunu üretmeye başlayacağını belirterek, ülkenin havacılık endüstrisini “Hindistan'ın imalat sektörünün bayrak taşıyıcısı” olarak selamladı. itmek”.

F414 motoru, aralarında Boeing F/A 18E/F Super Hornet'in de bulunduğu dünyanın en gelişmiş savaş uçaklarından bazılarına güç veriyor ve Hindistan Hava Kuvvetlerinin yeni nesil yerli savaş uçaklarının kalbi olacak.


Haberler Dünya Zirvesi'nde konuşan Rai ayrıca Hindistan'ın sivil havacılık alanındaki potansiyelini de vurguladı ve Air India ve IndiGo'nun yalnızca kendi aralarında 970 Airbus ve Boeing uçağı sipariş ettiği geçen yılın Haziran ayında iki mega siparişe işaret etti.

“Hindistan'ın yaklaşık 800 yolcu uçağı var… ve yaklaşık 1.500 uçağın (Air India ve IndiGo sipariş defterleri dahil) önümüzdeki on yılda teslim edilmesi bekleniyor. Bunun buzdağının sadece görünen kısmı olduğuna ve Hindistan'ın katlanarak büyümeye devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda” dedi.

Bay Rai, bugün erken saatlerde Başbakan Narendra Modi'nin açıklamalarına atıfta bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Başbakan Modi, yalnızca Bharatiya Janata Partisi'nin (Haziran ayında başlayan) üçüncü döneminin 125 günü içinde sekiz yeni havalimanının faaliyete geçtiğini söyledi.

Bay Rai, Modi hükümetinin “iş dünyası dostu” politikaları nedeniyle Hindistan orta sınıfının daha fazla uçtuğunu söyledi. “Kaosla dolu bir dünyada 'Hindistan hikayesi' konuşuluyor” dedi.

“Hindistan'da yaklaşık 400 milyonluk bir orta sınıf var… Amerika Birleşik Devletleri'nin toplam nüfusu yaklaşık 300 milyon. ABD'nin yaklaşık 7.800 uçağı var… Hindistan'da yaklaşık 800 ve kişi başına 0,02 koltuk var…”

GE Aerospace başkanı, Hindistan havacılık alanındaki büyüme potansiyelini vurgulayarak, “Ancak Hindistan, kişi başına 0,7 koltuk bulunan Çin'i ve kişi başına dört koltuk bulunan ABD'yi hızla yakalıyor” dedi.

“Hindistan nüfusunun yüzde beşinden azı uçak kullanıyor… ve yurt içi hava trafiğinin yaklaşık yüzde 85'i metropol şehirler arasında gerçekleşiyor. Büyüme için çok büyük bir pist var…” dedi.

Ayrıca talebin ölçeğinin, çevre dostu teknolojinin kullanımı da dahil olmak üzere sürdürülebilir bir endüstrinin öneminin altını çizdiğini söyledi. “Biz GE Aerospace olarak yeni motorlar ürettik… bunlar yüzde 10 ila 15 oranında daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor ve daha düşük emisyon seviyeleri kaydediyor.”


Bay Rai ayrıca GE'nin şu anda yüzde 20 daha verimli olacak bir motor üzerinde çalıştığını ve üretim ve Ar-Ge planlarının bir parçası olarak Pune fabrikasına milyonlarca dolar yatırım yapacağını da söyledi.
 
Üst