İstanbul’da feci kaza: Yandan çarptığı taksi sonu oldu

KozmikRüya

New member
İstanbul’da 19 yaşındaki Selimcan Çakar, arkadaşı Yaser Gazioğlu ile birlikte 09 AHF 852 plakalı motosiklete bindi.

İki arkadaş, dün saat 16.00 sıralarında Kağıthane ilçesi Seyrantepe mevkisi Edirne istikametinde seyrettiği sırada Can Yıldız yönetimindeki 17 T 0329 plakalı taksiye, bir öteki araç çarptı.

Kontrolden çıktı

Çarpma kararı denetimden çıkan taksiye ise emniyet şeridinde iki arkadaşın bulunduğu motosiklet çarptı.

Kaza kararı yere savrulan Çakar ve Gazioğlu, metrelerce sürüklendi.

Kazanın akabinde ihbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis grubu sevk edildi.

Motosikletli genç öldü, arkadaşı ağır yaralı

Burada tedavi altına alınan Selimcan Çakar, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Ağır yaralı Gazioğlu’nun ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Taksici gözaltına alındı

Öte yandan polis takımları ise feci kaza daha sonrası inceleme yaptı.

Kazaya karışan taksi ve motosiklet, cazip sayesinde emniyet otoparkına gdolayılürken, otoyolda da trafik yoğunluğu oluştu.

Polis takımları tarafınca gözaltına alınan taksi şoförü Can Yıldız ise emniyete gdolayıldü.

Çanakkale’den çocuğunu görmeye geldi

Yıldız’ın tabirinin alınması ve isimli süreçlerinin tamamlanmasının akabinde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Taksicinin Çanakkale’den sabah saatlerinde yola çıkarak hastanede ağır bakımdan çıkan 6 aylık çocuğunu görmeye geldiği ve kız kardeşinin konutuna gitmeye çalıştığı öğrenildi.

“Ben bana çarpan arabayı da görmedim”

Kazayla ilgili İHA’ya konuşan taksi şoförü Can Yıldız, “Ben kendi şeridimde gidiyordum. Şişli’ye dönecektim, o yüzden sağ şeritteydim. O sırada soldan bir araç benim aracımın sol ön tarafına değdi. Kimin değdiğini görmedim lakin değdiğinin delili ortada. O araç bana değince, ben kendimi güvenlik şeridine gerçek attım. Bir tane motor geliyormuş, ben o anda güvenlik şeridinde olsam aslına bakarsan aynam da kırılırdı yahut motor arttan çarpardı. Motorcu güvenlik şeridinden geliyordu sanırım ben görmedim. Ben bana çarpan arabayı da görmedim.

“Sanırım hareket etmiyorlardı”

Vurduktan daha sonra kıyamet kopunca, ben çocuklara odaklandım. Aşağı inip baktığımda ikisinin de yerde yattığını gördüm. Durumları hakkında hiç bir bilgim yok şu an. Allah yardımcıları olsun. Ben o sırada panik halindeydim, sanırım hareket etmiyorlardı. Ben Çanakkale’den geliyorum, çocuğum ağır bakımdan çıktı. Dün akşam geldim ben İstanbul’a. Çocuğum 6 aylık oldu, onun denetimleri için geldim. Kız kardeşim burada yaşıyor, onun yanına geçecektim fakat olmadı.”
dedi.