KC Venugopal, CPM'den Koltuğunu Almak İçin Kerala'nın Durgun Su Geçidi Alappuzha'ya Geri Dönüyor

KozmikRüya

New member
Kongre 2019 seçimlerinde Kerala'yı geride bıraksa da CPM Alappuzha koltuğunu kazandı


Yeni Delhi:

Bu güney eyaletindeki 20 sandalyenin tamamı 26 Nisan'da sandık başına giderken, 2024 Lok Sabha seçimlerinin 2. Aşama oylamaları sırasında odak noktası Kerala olacak.

Bu aşamada en dikkatle izlenen seçim bölgelerinden biri, Rahul Gandhi'nin güvendiği yardımcısı KC Venugopal'ın kalesini CPM'nin AM Ariff'inden geri almaya çalışacağı Alappuzha'nın sakin durgun su geçidi olacak. Aynı zamanda BJP'den Sobha Surendran'ın devletin geleneksel olarak oy verdiği Sol Kongre ikilisine meydan okumasına da tanıklık edecek.

Bay Venugopal, Lok Sabha'da iki kez (2009-2019) temsil ettiği bir seçim bölgesi olan Alappuzha için yeni değil. Kongrenin genel stratejisinde kilit bir rol oynadığı için 2019 seçimlerine katılmadı.

Onun yokluğu, Kongre'nin 2019 genel seçimlerinde 20 sandalyeden 19'unu kazanarak eyaleti süpürmesine rağmen CPM tarafından perçinlenen tek sandalye haline gelen Alappuzha'da keskin bir siyasi boşluğa işaret etti.

Onu eski seçim bölgesine geri getirme hamlesi, iki parti ulusal düzeyde el ele vermiş olmasına rağmen Kerala'da Kongre'nin rakibi olmaya devam eden CPM'den kaybedilen kaleyi geri kazanma girişimidir.

Manmohan Singh kabinesinde enerji ve sivil havacılıktan sorumlu yardımcı bakan olarak görev yapan Bay Venugopal, güçlü seçim istatistiklerine sahip: Alappuzha Lok Sabha koltuğunu iki kez kazandı ve Alappuzha meclis koltuğunda hat-trick yaptı (1996-2009) .

Kongre genel sekreteri, kendisinin zafer kazanmasının yanı sıra, liderliğini yaptığı bölgesel ittifak olan UDF'nin süpürülmesini ve eyalette BJP'ye sıfır koltuk öngördü.

Geçtiğimiz yıl Bay Venugopal, HİNDİSTAN bloğunun Koordinasyon Komitesi üyeliğine atandı. Ulusal siyasete girmeden önce üç kez meclis seçimlerini kazandı ve Kerala'daki Oommen Chandy kabinesinde Dewaswom ve turizm bakanı olarak görev yaptı.

CPM'deki rakibi AM Ariff, Sol partilerin 2021 meclis seçimlerindeki güçlü performansına güvenerek koltuğunu defalarca savundu. 2019'da, KC Venugopal'ın yarışmamayı seçmesinin ardından Kongre'den Shanimol Usman'ı mağlup etti. Kendisi, CPM'nin sahip olduğu üç Lok Sabha milletvekili arasında yer alıyor ve Kerala'dan gelen tek milletvekili.

26 Nisan'da sandık başına gidecek 20 sandalye için 25'i kadın olmak üzere 194 kadar aday yarışacak. Eyaletin toplam seçmeni 2,8 crore. Sonuçlar 4 Haziran'da 543 seçim bölgesinin tamamı için birlikte sayılacak.
 
Üst