Konya’daki hırsızlar 700 bin liralık koleksiyonu çaldı

KozmikRüya

New member
Konya’nın Meram ilçesi Durunday Mahallesi’nde yaşanan olayda, mahalledeki konutları denetim eden 2 kuşkulu, Edirne’de yaşayan Kürşat Şendal’ın babasından kalma müstakil meskenin bahçesine geldi.

Burada bir süre oyalanarak çevreyi gözetleyen şüpheliler, sonrasındasında meskenin camını kırarak içeri girdi.

700 BİN LİRA PAHASINDAKİ PARA VE PUL KOLEKSİYONLARINI ÇALDILAR

Meskende bulunan bütün odaların kilitli olan kapılarını kıran şüpheliler, Kürşat Şendal’ın dedesinden ve babasından miras kalan çakmak, pul, para ve bıçak koleksiyonu bulunan çantayı alarak süratle meskenden uzaklaştı.

Meskenin kapıları ve pencerelerinin açık olduğunu fark eden komşuları, Şendal’ı arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine Edirne’den güvenlik kameralarının manzaralarını izleyen konut sahibi, konuta hırsız girdiğini gördü.

Hava şartlarından dolayı Konya’ya çabucak sonrasında gelen Kürşat Şendal, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu anlattı. Meskende bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan Emniyet Müdürlüğü grupları, şüphelileri belirlemek için geniş kapsamlı çalışma başlattı.

ŞÜPHELİLER MUSLUK HIRSIZI ÇIKTI

Yapılan ayrıntılı çalışmada şüphelilerin çantalarından yola çıkan polis, daha evvel Meram ilçesinde bulunan bir mescitten musluk hırsızlığı yapan şüphelilerin hadiselerde kullandığı çantalardan olduğunu belirleyerek çantaları incelemeye aldı.

Olay Yeri Şube Müdürlüğü gruplarınca yapılan ayrıntılı inceleme daha sonrasında şüphelilerin daha önce gözaltına alınan ve süreçlerinin akabinde çıkartıldıkları mahkemece tutuklanan musluk hırsızları Seyit A., Hakkı D. ve Ali S. olduğu belirlendi.

ÇALINAN EŞYALAR SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Savcılık sonucu ile şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise Kürşat Şendal’ın konutundan çalınan miras koleksiyon ele geçirildi.

Emniyetteki süreçlerin akabinde şahısların meskenlerinde bulunan koleksiyon Kürşat Şendal’a teslim edildi.

“2 KİŞİ YAKLAŞIK 1 SAAT MESKENİN İÇİNDE KALIYOR”

Olay günü komşusu tarafınca konutuna hırsız girdiği haberini aldıktan daha sonra güvenlik kameralarını incelediğini anlatan Kürşat Şendal, “Komşum beni aradı. Sabah 10 buçuk, 11 sıralarında konutumuza hırsızın girdiğini düşündüğünü ve dış kapının açık olduğunu tabir etti. sonrasındasında kendi konutumun güvenlik kamerasını izlediğimde akşam saat 20.45 üzere iki karartı yan taraftaki meskenin tarafınca geliyorlar. Orayı denetim ediyorlar daha sonra benim meskene, kameralara hakikat geliyorlar. 2 kişi görülüyor yaklaşık bir saat konutun ortasında kalıyorlar. Konuttaki sırt çantamı alıp kamera imgelerinde gördüğüm kadarıyla dış kapıyı da kırarak gittiklerini gördüm.” dedi.

“BİRKAÇ GEREÇ DAHA ELE GEÇİRİLDİ”

Hırsızlık olayı için hava muhalefetlerinden dolayı Konya’ya gelemediğini anlatan Şendal, “15 Mart günü gelebildim. Çabucak emniyetteki arkadaşlarımız sağ olsunlar Allah hepsinden razı olsun fazlaca yakından ilgilendiler. Sabaha karşı evimden çalınan kimi gereçlerin bir yerde bulunduğu söz edildi. Bu araştırmalarla birkaç malzeme daha ele geçirildi.” sözlerini kullandı.

“BÜTÜN KAPILARI KIRMIŞLAR”

70 yıldır babasından ve dedesinden kalanlarla koleksiyon yaptıklarını söyleyen Şendal, “Dedemden ve babamdan kalan para koleksiyonum, pul koleksiyonum, bıçak koleksiyonu, bunun yanı sıra saat, çakmak koleksiyonlarım mevcuttu. Bunları almışlar. Allah kimsenin başına vermesin. Bütün kapılar kilitli bulunmasına karşın hepsini teker teker kırmışlar. Her yer her yerdeydi.” diye konuştu.