LUNA Mucidi, Bu Altcoin’i Gizemli Cüzdanlara Taşıyor!

SessizGozler

New member
Terraform Labs’ın kurucusu ve CEO’su Do Kwon, son vakit içinderda kendisini maddelerin odağında buldu. Mayıs ayındaki Terra (LUNA) fiyaskosunun akabinde 31 yaşındaki yazılım geliştiricisi, durumu ele alma hali niçiniyle tenkit aldı. tıpkı vakitte, kendisi hakkında yakın vakte kadar hiç bir resmi tutuklama buyruğu yoktu. Artık, son raporlar, Kwon’un fonlarını gizlice hareket ettirdiğini gösteriyor. İşte detaylar…

LUNA mucidi fonları gizlice hareket ettiriyor

Kriptokoin.com
olarak da bildirdiğimiz üzere algoritmik stablecoin UST’nin çöküşü, genel kripto piyasasını 40 milyar dolarlık düşüşe sürüklemişti. Kwon ise daha fazlaca durumu ele alışındaki külfetlerle reaksiyon çekti. Son vakit içinderda ise yasal alanda manşet oluyor. Son haberlere gör Kwon, fonlarını kapalı bir biçimde harekete geçiriyor. Zira taraftarlar Kwon’un “firari yaşamını” finanse etmesi gerektiğine inanıyor.

Do Kwon just moved 250k USDC to a mysterious account.https://t.co/Rv0keaKh0D

— 조재우(Jaewoo Cho)
⚡
(@clayop) September 20, 2022



Gelişmeyi, bir Blockchain savunucusu ve Hansung Üniversitesinde Yardımcı Doçent olan Jaewoo Choo vurguladı. Choo, Salı günü bir tweet’te süreç detaylarını paylaşarak, “Do Kwon az evvel 250 bin USDC’yi gizemli bir hesaba taşıdı” dedi. Etherscan’dan alınan datalara bakılırsa, Kwon’a ilişkin 0xda44200196cfb3416bf011eed608f354804337ba adresi, dün sabah 250 bin dolar bedelindeki USDC’yi bilinmeyen bir cüzdana aktardı.

Cüzdanda 31 milyon dolarlık USDC ve ETH var

Transferin akabinde, cüzdanın yayın tarihi itibariyle 31 milyon doların üzerinde USDC ve ETH bakiyesi olduğu göze çarpıyor. Süreç, kripto topluluğunda yansılara yol açtı. Bilhassa, ünlü Terra muhbiri FatMan mevzuya yönelik yorumlarını paylaştı. FatMan, “Kaçak yaşamak güçlü olmalı. Ana hesapları izleniyor mu?” diye tweet attı. Ayrıca cüzdanın bakiyesi olarak hala 30 milyon doların üzerinde olduğunu vurguladı ve topluluğa Do Kwon’un herkesi inandırdığı kadar yoksul olmadığını bildirdi. FatMan, şunları söylemiş oldu:


Açık olmak gerekirse, bu yalnızca şahsi bir cüzdan. Nakit ödemelerin büyük çoğunluğu gölge cüzdanlar değil, TFL ile belirtilen hesaplar aracılığıyla gerçekleşti. Bu niçinle bu ölçü büyük olasılıkla devede kulak kalıyor.

To be clear, this is just one wallet, and a personal wallet at that. The vast majority of cashouts happened through TFL-denoted accounts, not shadow wallets, so this amount is likely a drop in the bucket.

Open question for Do: what was your net worth before Terra & after Terra?

— FatMan (@FatManTerra) September 20, 2022



Do Kwon Haziran ayı sonlarında Wall Street Journal ile yaptığı bir röportajda Terra fiyaskosunda neredeyse tüm parasını kaybettiğini söylemişti. WSJ röportajından evvel Kwon, Terra çöküşünden daha sonraki birinci röportajında Terra projesinde büyük bahse girdiğini ve kaybettiğini belirtti. Cüzdan bakiyesi ve FatMan’in son argümanları, Kwon’un deklare ettiğından daha fazla paraya sahip olabileceğini gösteriyor. Ek olarak, son vakit içinderdaki para gereksinimi, onun kaçak olabileceği inancını körükledi.

Güney Koreli yetkililer, Kwon’u yalanladı

Bildirdiğimiz üzere, Güney Koreli yetkililer Kwon’un kendileriyle işbirliği yaptığına dair argümanlarını çürüttü. Yetkililere bakılırsa, Singapur polisi Kwon’un artık ülkede olmadığını doğruladı. Yani açıklamalarına göre Terra işvereni şu anda “kanundan kaçıyor”. Bu açıklamalar, Kwon’un ilgili makamlarla işbirliği yapmaya istekli olduğu tarafındaki savlarını takip ediyor. Yetkililer, Kwon’u yakalama eforlarının bir kesimi olarak savcılar, Interpol’den kırmızı bülten uyarısı istediler.
 
Üst