Madhya Pradesh'teki inekler için çifte ödenek, ama neden işe yaramayacak

KozmikRüya

New member
BOPAL:

Namaste, sevgili okuyucular! Ben Gauri, Madhya Pradesh'teki bir Cowshed'in gururlu bir sakini. Bugün, paylaşmak için bazı büyük haberlerim var – benim için, diğer ineklerim ve bizimle ilgilenen insanlar. Eyalet hükümeti Finaly günlük ödenekimizi ikiye katlamaya karar verdi! Evet, doğru duydun – Rs. 20 Eskiden başına alıyorduk Rs oldu. 40. Ama kutlamaya başlamadan önce, bunun bizim için gerçekten ne anlama geldiğini söyleyeyim.

Hükümetin büyük duyurusu

Maliye Bakanı Jagdish Devda kısa süre önce devlet bütçesinde barınaklardaki inekler için günlük hibenin Rs'den artırılacağını duyurdu. 20 ila Rs. 40. 3,45.000'den fazla inek Madhya Pradesh genelinde yaklaşık 2.200 inek sığınağında yaşıyor ve hükümet Rs tahsis etti. İnek Koruma ve Hayvan Koruma Şeması altında 505 crore. Plan, daha fazla kendine yetersiz gaushalas kurmaktır. Kulağa harika geliyor, değil mi?

Ama işte gerçek …

Sizi Mahamrityunjay Gauseva Sayan'dan bekçim Brijesh Vyas ile tanıştırayım. 770'e sevgi ve özveri ile bakıyor, ancak bu mali yardım hoş karşılanırken bile zorluklarla birlikte geldiğini itiraf ediyor.

“Enflasyon arttı, yem maliyeti Quintal başına 700-800 Rs ve 2-3 ay sonra ödeme alıyoruz. Aralık ayı için para Mart ayında geldi” diyor. Maaşınızın aylarca geciktiğini düşünün – nasıl yönetersiniz?

Siyasi Vaatler ve Gerçeklik Kontrolü

Benim gibi inekler seçimlerde her zaman sıcak bir konu oldu. Son Meclis seçimlerinden önce hem BJP hem de Kongre büyük vaatler aldı. Kongre inek gübresi çiftçileri almaya söz verirken, BJP bizim için daha iyi otlatma arazileri ve sağlık hizmeti yaratmaya söz verdi.

Kongre, günlük ödeneklerimizi Rs'ye tanıtma sözü verdi. 40 – Ve şimdi ünlü nihayet Stog yerine getirildi, ancak daha büyük sorun kaldı: zamanında ödemeler ve gerçek uygulama.
Madhya Pradesh bile bir gau kabini ve bir Gau Samvardhan tahtası bile, ama dürüst olalım – bakıcılarımız hala mücadele ediyor.

Hibeler aylar geç gelir ve hatta Rs. Günde 40 yemeklerimizi kapsayacak kadar yeterli. Sadece 140 kişinin yaşadığı Bopal'daki Maa Gayatri Gaushala'nın direktörü Subhash Sharma'ya sorun.

“Günde 20 yapmıyorlar. Ödemeler her 3-4 ayda bir geliyor” diyor.

Rs üzerinde inek besleme. Günde 40 – mümkün mü?

Eğer Rs düşünüyorsanız. 40 yeterli, hadi parçalayalım. Günlük diyetim dahil:
Yem – en az Rs. Günde 60-70
Su ve Takviyeler – Ekstra Giderler
Sağlık Hizmetleri – Acil Tıbbi Maliyetler

Benim gibi yaralı ve terk edilmiş ineklerin barınak verildiği Mahamrityunjay Gaushala'da bile, bakıcımız Govind Vyas bizi desteklemek için kendi emekli maaşını harcıyor. “Bir inek ayda 10.000 Rs yemini yiyor. Hibeler 6-7 ay erteleniyor. Nasıl yönetmeliyiz?” Diye soruyor.

Büyük resim

Madhya Pradesh'in iki tür inek barınağı vardır:
* 618 özel olarak yönetilen gaushalas, yaklaşık 1.5 lakh inek barındırıyor.
* 1.800 hükümet tarafından inşa edilmiş gaushalas, 2.8 lakh inek barındırıyor.

Hükümet, 4'ten fazla lakh inek için fon sağladığını iddia ediyor, ancak herhangi bir Gaushala operatörüne sorun ve aynı hikayeyi duyacaksınız – gecikmeler, finansal mücadeleler ve inff.

Hükümetin ödenekimizi artırma kararı doğru yönde bir adımdır, ancak zamanında ödemeler ve uygun yürütme kelimesi ile bu sadece başka bir seçim sözüdür. Şimdilik, sığınaklarımızı ekstra yemle ziyaret eden çocuklara aykırı insana güvenmeye devam edeceğiz. Bazıları bağlılıktan, bazıları iyi karma için ve bazıları da önem verdikleri için çıkıyor.