Raj Kundra'nın İncelendiği 6.600 Rupilik Crore Bitcoin Dolandırıcılığı Hakkında Her Şey

KozmikRüya

New member
Yeni Delhi:

İş adamı ve aktör Shilpa Shetty'nin kocası Raj Kundra, saadet zinciriyle bağlantılı bir kara para aklama davasında İcra Müdürlüğü'nün radarına girdi. Soruşturma kurumu, Shilpa Shetty adına kayıtlı Mumbai'deki bir dairenin de dahil olduğu 97,79 crore değerindeki mülklere el koydu. Ancak Raj Kundra davanın baş sanığı değil.

Dava, 2017'de 'Bitcoin Kazanın' adı verilen bir yatırım planını başlatan beyinlerle ilgili. Yatırımcılara, Bitcoin şeklinde ayda yüzde 10'luk sahte bir getiri vaadiyle yaklaştılar.

Kısa sürede 6.600 milyon Rupi toplamayı başardılar.

Baş sanıklar Ajay Bhardwaj ve Mahendra Bhardwaj, yatırımcılara bu miktarı anında ve büyük ödüller verecek bitcoin madenciliği için kullanacaklarını söyledi.

İlk birkaç ay, ilk yatırımcılarına son yatırımlardan gelen paralardan kar ödediler. Ancak yeterince yeni yatırımcıyı bünyelerine alamadıklarında durdular.

Geriye kalan parayla bitcoin satın aldılar ve bunları bilinmeyen çevrimiçi cüzdanlara sakladılar.

Uygulama Müdürlüğü, Maharashtra ve Delhi Polisi tarafından çok sayıda FIR başvurusunun yapılmasının ardından soruşturmayı başlattı.

ED, soruşturmanın Raj Kundra'nın Ukrayna'da bir Bitcoin madencilik çiftliği kurması için Bitcoin Ponzi Dolandırıcılığı'nın beyni ve destekçisi Amit Bhardwaj'dan 285 Bitcoin aldığını ortaya çıkardığını söyledi.

Bir ED yetkilisi IANS haber ajansına, “Anlaşma gerçekleşmediği için Raj Kundra hâlâ 150 milyon Rs'den fazla değere sahip 285 Bitcoin'e sahip ve bu Bitcoin'lerden yararlanıyor” dedi.

Raj Kundra ve Shilpa Shetty davayla herhangi bir ilgileri olduğunu reddettiler ve soruşturma sonrasında aklanacaklarından emin olduklarını söylediler.

Çiftin avukatı Prashant Patil, “Görünüşte müvekkillerim Bay Raj Kundra ve Bayan Shilpa Shetty Kundra'ya karşı ilk bakışta açılan bir dava yok. Saygıdeğer Yargıya olan inancımız tam” dedi.
 
Üst