Sakarya’da 9 yaşındaki Şiyar Kılıç davasında karar çıktı

KozmikRüya

New member
Sakarya’nın Kocaali ilçesinde 9 yaşındaki Şiyar Kılıç’ın öldürülmesine ait yargılanan 4 sanık hakkında karar çıktı. Hami K. ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl, annesi Emine K. ve kardeşi Yasin K. ile Şiyar Kılıç’ın annesi Gülüzar A. ise 8’er yıl mahpus cezasına çarptırıldı.

28 Nisan 2020’de Sakarya’nın Kocaali ilçesinde meydana gelen yangında, 9 yaşındaki Şiar Kılıç hayatını kaybetmişti. Baba Samet Kılıç, oğlunun vefatının kuşkulu olduğu teziyle Müge Anlı ve grubundan yardım istemişti.

Küçük çocuğun annesi Gülüzar A., 26 Ağustos 2020’de canlı yayında Müge Anlı’nın ısrarlı sorularına dayanamayarak kan donduran bir itirafta bulunmuştu.

“Sevgilim Hami, öldüresiye dövdü”

Anne Gülüzar A., “Sevgilim Hami K., oğlumu yangından evvel öldüresiye dövdü, yerden kalkamadı. Öldü sandım. Hami K., 3 çocuğumu da demir çubuklarla taciz ediyordu” dedi.

İtirafı ihbar kabul eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği gruplarınca canlı yayında gözaltına alınan anne Gülüzar A. ve sevgilisi Hami K., Sakarya Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.


Annesi, sevgilisi, sevgilisinin annesi ve kardeşi tutuklandı

İHA’nın haberine göre, Olayla ilgili yapılan incelemede Şiar’ın öldürülmesi hadisesinden bilgisi oldukları belirlenen Hami K’nin annesi Emine K. ve kardeşi Yasin K. da gözaltına alındı. Anne Gülüzar A., sevgilisi Hami K., Emine K. ve Yasin K. tutuklandı.

Sanıkların yargılanmasına devam edildi

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Gülüzar A. ve Hami K. tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Yasin K. ve annesi Emine K. ise duruşmaya katılmadı.


“Cani bir insan değilim”

Savunması için kelam hakkı verilen sanık Gülüzar A., “Cani bir insan değilim. Çocuklarıma ziyan vermem. Çocuğumun öldürüldüğü gün eski kocamı aramak istedim ama Hami K. tarafınca öldüresiyle dövüldüm” dedi. Hami K. ise “Gülüzar’ın hayatı palavralar üzerine kuruldu. Kendi çocuklarıma nasıl davranıyorsam Şiyar ve kardeşlerine de o denli davrandım” diye konuştu.

Hami K.’ya ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl

Mahkeme heyeti, sanık Hami K’nın, çocuğa karşı canavarca hisle ve eziyet çektirerek taammüden öldürme hatasından ağırlaştırılmış müebbet, çocuğun cinsel istismarı cürmünün teşebbüs etabında olmasından dolayı 9 yıl, çocuğa karşı eziyet hatasından 5 yıl ve şahısların ömrü, sıhhati yahut malvarlığı bakımından tehlikeli olacak halde ya da bireylerde dehşet, korku yahut panik oluşturacak usulde yangın çıkarmadan 3 yıl mahpusa hükmetti.


3 sanığa 8’er yıl mahpus

Heyet, Şiyar Kılıç’ın yangın öncesinde öldüğünün İsimli Tıp Kurumu raporunda tespit edilmesi sebebiyle Gülüzar A., Emine ve Yasin K.’nın üzerlerine atılı öldürme cürümlerinden başka farklı beraatlerine karar verdi. beraberinde heyet, yardım ve bildirim yükümlülüklerini yerine getirmemelerinden dolayı 3’er yıl, cürüm kanıtlarını yok etme, gizleme ve değiştirme cürmünden 5’er yıl mahpus cezası verdi.

Gülüzar A.’yı yurt dışı çıkış yasağı koşuluyla tahliye eden mahkeme heyeti, cezalarda sanıklar lehine âlâ hal indirim kararlarını uygulamadı.
 
Üst