Sikkim'in Cankurtaran Halatı Artık Bengal Hükümetinin Değil, Ulusal Karayolu Kurumunun Altında

KozmikRüya

New member
Ulusal Karayolları ve Altyapı Geliştirme Şirketi Ltd, NH-10'u ele almak istiyor

Kalküta:

Darjeeling'den BJP Milletvekili Raju Bista, Ulusal Karayolu 10'un Ulusal Karayolları ve Altyapı Geliştirme Şirketi Ltd'ye (NHIDCL) devredildiğini duyurdu. Daha önce bu yolun bakımı Özürlü Batı Bengal tarafından yapılıyordu.

Bu önemli bir gelişme çünkü NH-10, askeri araçların Çin ile Nathu La Geçidi sınırına ve Çin ile diğer kritik sınır bölgelerine taşınması açısından kritik öneme sahip. NH-10, Sikkim'i ülkenin geri kalanına bağlıyor ve batma ve toprak kaymaları nedeniyle sık sık kapanıyor.

Geçen ay Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, NH-10'un kötüleşen durumuyla ilgili endişelerini dile getirmişti. Kuzey Bengal ziyareti sırasında bir basın toplantısında konuşan Bayan Banerjee, Batı Bengal hükümetinin NH-10'un durumunu ciddiye aldığını ve Batı Bengal'deki Sikkim, Darjeeling ve Kalimpong'un NH-10'un sık sık kapatılması nedeniyle aksamalarla karşı karşıya olduğunu söylemişti.

“Orduyla tepeler hakkında konuşacağız çünkü bu Sikkim'i de ilgilendiriyor. Sikkim, Kalimpong ve Darjeeling'i de kapsıyor. Ordu bu yolu kullanıyor. Bunun mümkün olan en kısa sürede ele alınması gerekiyor. Genel Sekreter bu konuyla ilgili görüşmeler yapacak, “demişti.

Raju Bista, devir teslimini şu adresteki bir gönderide duyurdu: Çoğunuzun bildiği gibi, bu kısmın NHIDCL'e devredilmesi ihtiyacı konusunda Birlik Karayolu, Ulaştırma ve Karayolları Bakanı Nitin Gadkari ji ile defalarca beyanda bulundum ve takipte bulundum.”

“Uzun zaman önce WB PWD'nin Kalimpong, Darjeeling, Dooars ve Sikkim sınır bölgelerini Hindistan'ın geri kalanına bağlayan önemli bir otoyolu işletmek için gerekli uzmanlığa ve mali kaynaklara sahip olmadığını fark ettim. WB PWD'nin bunu tekrar tekrar söyledim. NH-10'un kontrol ettikleri kısmını NHIDCL'ye devretmeliler, böylece bölgemizdeki insanlar da daha iyi yollara erişebilsinler. Son olarak bölgemizin önemli bir endişesi gideriliyor” dedi Bay Bista.

Ulusal Karayolu 10'un (NH-10) 52,10 km'lik Sevoke-Rangpo bölümünün artık Ulusal Karayolları ve Altyapı Geliştirme Şirketi Ltd'ye (NHIDCL) devredildiğini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Çoğunuzun bildiği gibi defalarca açıklamalarda bulundum ve… pic.twitter.com/Q6endl15V8

— Raju Bista (@RajuBistaBJP) 5 Kasım 2024
Sikkim, bu önemli ve yol stratejik bağlantısının Birlik hükümetine devredilmesi için baskı yaptı. Haziran ayında, Sikkim Baş Bakanı Prem Singh Tamang, Birlik hükümetinden, Sikkim'in ülkenin geri kalanına olan ana yol bağlantısının daha iyi bakımı ve bakımı için NH-10'un Rangpo-Sevoke bölümünü Hindistan Ulusal Karayolları Otoritesi altına almasını istedi.

NHIDCL aynı zamanda NH-10'a alternatif olarak Ulusal Otoyol 717A'yı da geliştiriyor. Daha önce Bay Gadkari, Coronation Köprüsü ve NH-10'u geçerek Sikkim'e giden alternatif bir NH-717A otoyolunun inşasıyla ilgili güncellemeleri paylaşmıştı. Alternatif otoyol Batı Bengal'deki Bagrakote'den (NH-17) başlıyor ve Ranipool'da (Sikkim) bitiyor.

Bu otoyol Sikkim'deki köyler arasındaki bağlantıyı artıracak, Pakyong Havaalanı ile başkent Gangtok arasındaki mesafeyi 2,5 km azaltacak ve Sikkim halkına büyük fayda sağlayacak.

Bay Gadkari, NH-717A hakkında şunları söylemişti: “Başbakan Narendra Modi ji'nin önderliğinde ulaştırma sektörünün ülkenin hızlı ekonomik büyümesinde oynadığı hayati rolün bilincinde olarak hükümetimiz, mevcut ve gelecekteki otoyol ihtiyaçlarını karşılamak için kalkınmaya öncelik verdi.” .

“Bu, merkezi kurum NHIDCL'in bu kritik NH-10 altyapısıyla ilgilenmesi sayesinde Kalimpong, Darjeeling ve Sikkim bölgemizdeki insanların fayda görmesini sağlayacak bir dönüm noktasıdır. Böylece, merkezi kurumun bu kritik NH-10 altyapısının zamanında onarımını, bakımını ve genişletilmesini sağlayabiliriz. NH-10 yerel halka, öğrencilere, turistlere, ticarete ve özellikle taksi şoförleri, otobüs şoförleri ve kamyon şoförleri de dahil olmak üzere sürücü camiamıza fayda sağlayacak.” diye ekledi Bay Bista.