Ukraynalı gelin, savaşın ortasında kaldı

KozmikRüya

New member
Rusya’nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu askeri harekati 6’ıncı günde de devam ediyor.

Rus işgaline karşı biroldukça vatandaş yaşadıkları yerleri terk ederken, kimi vatandaşlar da sığınaklarda ömür uğraşı veriyor.

Başka yandan sokaklar sivil direniş de sürüyor.

Antalya’da yaşayan Eray Güngör (36), 6 yıl evvel bir otelde çalışırken Ukraynalı Marianna Siline (30) ile tanıştı. İkili bir süre daha sonra evlenmeye karar vererek dünya meskenine girdi.

AİLESİNİN YANINA GİDEN EŞİ, SAVAŞ niçinİYLE DÖNEMEDİ

Marianna Siline, 8 Şubat tarihinde çalıştığı otelden müsaade alarak eşini de alıp memleketi Ukrayna’ya gitti.

Güngör 15 Şubat günü işlerinden ötürü eşini ailesinin yanında bırakarak Antalya’ya geri döndü. bir süre daha sonra ise Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonu başlayınca bulunduğu Harkov bölgesinden çıkamadı.

EVLİ ÇİFT, SESLİ BİLDİRİ YOLUYLA BAĞLANTI KURUYOR

Evli çift internetin vakit zaman kesilmesinden ötürü kuvvetlikle manzaralı görüşme sağlıyorlar. İkilinin ses kayıtlarındaki görüşmelerinde ise bomba ve silah seslerinin olduğu görüldü.

“KİMSE KONUTUNDAN ÇIKAMIYOR”

Yaşanılanları anlatan Eray Güngör, “8 Şubat tarihinde berber Ukrayna’ya gittim. Kayınpederim emekli polis olduğu için bir ıstırap olmayacağını söylemiş oldu. Eşim bunun üzerine bir süre daha kalmaya karar verdi. Ben geri döndüm. Daima Rus birlikleri tarafınca baskın devam ediyor. Bütün halk korkmuş durumda. Kimse konutundan çıkamıyor. Alışveriş merkezleri kapalı bulunuyor. Şanslı olanlar ülke dışına çıktı. Rusya’ya hudut olan yerlerde bu mümkün değil. Buralar Rusya’nın denetimi altında bulunuyor.” dedi.

“İNTERNET İLİŞKİSİ YOK, EN SAĞLIKLISI SESLİ İLETİ ŞUAN İÇİN”

Eşi ile görüşmeleri anlatan Güngör, “Daha epeyce fotoğraflar ve sesli iletiler üzerinden konuşmaya çalışıyoruz. Manzaralı görüşemiyoruz. İnternet ilişkisi yok. En sağlıklısı sesli bildiri şu anda. Ben eşimin tahliye olması için müracaatlarda bulundum. Dün saat 15.00’da ileti geldi, Harkov’dan bir trenin kalkacağını söylemiş olduler. Eşimin tren istasyonuna uzaklığı 1.5 saat aralıkta bulunuyor. Oraya gitmesi mümkün değil. Meskene mahpus olmuş durumda. Konutta kalmayı tercih ediyor. Daima silah ve bomba sesleri var. Konutun salonunda kalıyor. 4 Metrekare alanda yaşamaya çalışıyor.” diye konuştu.

Öte yandan, Marianna Siline’nin eşine vakit zaman gönderdiği görüntülerde caddede tankların ilerlediği, Ukraynalı vatandaşların ise Harkov’da besin kuyruğunda olduğu görüldü.