Yılan Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır ?

Bakec

New member
Yılan Yağı Nedir ?
Günümüzde oldukça popüler hale geldi. Saç bakımı esnasında da yılan yağı kullanımı oldukça yaygındır. Çin su yılanından üretilen bir yağ türüdür. Sadece saç bakımı için değil; iltihaplı eklem tedavilerinde, egzama tedavilerinde, kas ağrılarında, gut hastalığında ve diğer iltihabik rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Saç için oldukça faydalı olan yılan yağı sayesinde saçlar kısa sürede uzamaya başlar ve seyrek saçlara sahipseniz saçlarınız çıkmaya başlar. Diğer yağlara göre kötü bir kokusu olsa da saçları besler ve göz kamaştıran saçlara sahip olmanızı sağlar.

Yılan Yağının Faydaları Nelerdir?
Yılan yağının faydaları oldukça fazladır. İşte çok merak edilen yılan yağının faydaları şu şekildedir:



Ağrı kesici özelliğe sahiptir.
Saç derisini besler ve kepek sorunu yaşayan kişilerde kısa sürede kepeği tedavi eder.
Sadece saç çıkarmada değil; sakal çıkarmada da son derece etkilidir. İçerdiği omega-3 bakımından bir hayli zengin olan yılan yağı sayesinde erkeklerde kısa sürede sakallar çıkmaya başlar.
Egzama gibi cilt yanıkları için birebir olan yılan yağı yanık ve iltihapların iyileştirilmesinde de sık sık kullanılır.
Cilt lekeleri için çok kullanılan yılan yağ siyah nokta tedavisinde de son derece başarılıdır.
Yılan Yağı Nasıl Kullanılır?
Sağlıksız ve bakımsız saçları onarmak ve eski sağlıklı görünümlerine kavuşturmak için yılan yağı oldukça etkili bir yöntemdir. Saç dökülmelerini engelleyen yılan yağı kısa sürede saçları uzatır. Yılan yağ kullananlar kısa süre sonra daha parlak saçlara sahip olur. Yılan yağı nasıl kullanılır sorusu pek çok kişinin merak ettiği konuların başında gelmektedir. Kullanımı son derece basit olan yılan yağı her gün kullanılmalıdır. Bu sayede etkisini daha hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Yılan yağının ilk kullanımından sonra haftada bir ya da iki kez kullanmaya devam etmelisiniz. Yılan yağını saç diplerinize damlatın ve masaj yapın. 4 dakika kadar masaj uygulaması gerçekleştirdikten sonra yılan yağını 2 saat kadar saçınızda bekletmeniz gerekir. 2 saatin sonunda saçlarınızı duruluyarak arındırabilirsiniz.
 
Üst