Bitti mi bitti denilmekle nûr-ı nâmütenâhî ne demek ?

Cansu

New member
Bitti mi Bitti Denilmekle Nûr-ı Nâmütenâhî? Hayal Gücünüzü Hazırlayın!

Selam forumdaşlar!

Bugün biraz kafamızı dağıtalım, kafaları karıştıran ve üzerine saatlerce tartışılabilecek bir konuda sohbet edelim: "Bitti mi Bitti Denilmekle Nûr-ı Nâmütenâhî ne demek?" Tabii, bu konuya dalarken, ben de bir yandan bu sorunun cevabını arıyorum. Kafamda deli sorular var ama bir yandan da, bu kadar felsefi bir meseleye girmeden önce, biraz mizahi bir bakış açısıyla başlamak istedim. Bitti mi bitti denilmekle gerçekten biter mi? Hadi gelin, kadınların ve erkeklerin bu konudaki birbirinden farklı bakış açılarına bir göz atalım.

Erkekler: Stratejik Bir Çözüm Arayışı

Erkekler için “bitti mi bitti” demek, çoğunlukla bir çözüm odaklı yaklaşımı simgeler. Zaten erkeklerin çözüm arayışını hepimiz çok iyi biliriz. Ne zaman bir problemle karşılaşsalar, hemen çözüm yollarını aramaya başlarlar. Olayın üzerine birkaç dakika düşünür, “Evet, burada bir strateji var!” diye çıkış yaparlar. Bu durumda, “Bitti mi bitti?” sorusu, genelde bu stratejinin ilk adımıdır.

Mesela diyelim ki, arkadaşınızla büyük bir tartışma yaşadınız. Erkekler çok basit düşünüyorlar: "Evet, tamam, buraya kadar. Bitti işte!" Çünkü onları tatmin etmek için bir çözüm arayışına girmek gereklidir. Tartışmanın ortasında “Bitti mi bitti?” dediklerinde, aslında tek istedikleri şey, bir çözüm yolu bulup bu tartışmayı hızlıca sonlandırmaktır.

Ama işin garip tarafı, ne kadar stratejik olsalar da, bu yaklaşım bazen "Bir dakika, dur! Burada bir şeyler eksik olabilir!" diye düşünmeye yol açar. Belki de kadınlar, erkeklerin bu tür “bitti mi bitti” stratejilerinin peşinden koşarken, hayatta gerçekten bitmeyen bir şeyler olduğunu fark ederler. Yani erkekler her şeyi çözebilir ama bazen bir tartışma bittiğinde, gerçekten de bitmediğini, sadece konuyu geçiştirdiğini bilebiliriz. İşte, "bitti mi bitti" tam olarak burada devreye giriyor. Yani, erkeklerin stratejik bakış açısıyla bakıldığında, bazen bitmeyen şeyleri "bitmiş" gibi gösterme çabası var. (Evet, itiraf ediyorum, bazen kendim de yapıyorum.)

Kadınlar: Empatiyle Bitişin Peşinde

Kadınlar içinse, “Bitti mi bitti?” sorusu çok daha derin bir anlam taşır. Tabii ki, genellikle empatik bir bakış açısına sahip oldukları için bu soruyu sadece çözüm odaklı değil, ilişki odaklı olarak da ele alırlar. Kadınlar için “bitti mi bitti” demek, genellikle bir sonuca varmak, bitirilen şeyin üzerine gömülen duygusal yükleri ortaya çıkarmak anlamına gelir.

Bir tartışma sonrası kadınların çoğu, hemen bir çözüm aramak yerine, bu soruyu sorar: "Hadi ama, gerçekten bitti mi?" Kadınlar, bazen bir sorunun yüzeyine bile girmeden, altındaki duygusal karmaşayı çözme çabasında olabilirler. Çünkü bitti mi bitti? Ama ya bir şeyler eksikse? Ya hala bir his varsa? İşte kadınlar için “bitti mi bitti?” sorusu, sadece bitişi değil, bir ilişkiyi doğru şekilde sonlandırmayı ve her şeyin yerine oturmasını ifade eder.

Bu yüzden, bir kadın “Bitti mi bitti?” dediğinde, muhtemelen içindeki “bu his var mı yok mu?” sorusunun cevabını arar. Hatta “bitmiş” görünen bir şeyin aslında hala bir “yüzeysel” sonuca ulaşmadığını fark edebilir. Kadınlar, ilişkilerde “empatik” oldukları için her zaman “gerçekten bitti mi?” diye sorarlar. Zaten kadınların empati yeteneği o kadar yüksek ki, “bitti mi bitti?” sorusuyla aslında son bir “unutulmaz bir bağlantı var mı?” sorusunu sormaktadırlar. Yani, onlar için gerçekten bitti mi, yoksa derinlerde hala bir şeyler mi var?

Ve Bütün Bunların Arkasında Yatan Anlam: Nûr-ı Nâmütenâhî!

Peki, bütün bunları birleştirince ne oluyor? Tabii ki, “bitti mi bitti?” dedikten sonra araya giren "nûr-ı nâmütenâhî"! Bu ifade aslında tam bir metafor. Hem felsefi, hem de mistik bir bakış açısıyla, hayatın aslında her zaman bitmeyen bir ışık olduğunu anlatıyor. Yani, “bitti mi bitti?” desek de, bu bir bitiş değil, sadece bir döngüdeki geçiştir.

Erkeklerin hızlıca sonuca gitme stratejisiyle, kadınların empatik yaklaşımı birleştirildiğinde, her şeyin tam olarak bitmediğini gösteriyor. Sonuçta, hayat bir süreçtir ve sonlar bazen başlangıçlara dönüşür. "Bitti mi bitti?" dediğimizde, bazen “Nûr-ı Nâmütenâhî”nin arkasında kalan ışığın bir başka açıdan görünmesi mümkündür. Kim bilir? Belki de bir ilişkinin ya da olayın “sonu”, onun en parlak haline geçiş için sadece bir adımdır.

Şimdi Sıra Sizde!

Peki forumdaşlar! “Bitti mi bitti?” hakkında ne düşünüyorsunuz? Erkekler, kadınların empatik bakış açısını anlayabiliyorlar mı? Yoksa “bitti” dedikten sonra her şey gerçekten bitiyor mu? Gelin, yorumlarda bu konuyu tartışalım! Hem “bitti”nin anlamı üzerinde eğlenceli bir sohbet yapalım hem de her birimizin bu konuda deneyimlerini paylaşalım.

Bunu birlikte çözebiliriz!