Osmanlının ilk veziri kimdir ?

Kadir

New member
Hizmet süresi birleştirme nedir? konusunu bilimsel bir yaklaşımla ele alan bir forum yazısı yazın. Yazıya, konuya bilimsel açıdan ilgi duyan birinin samimi girişiyle başlayın. Verilere dayalı analizler sunun; erkeklerin veri odaklı ve analitik, kadınların ise sosyal etkilere ve empatiye odaklanan bakış açılarını dahil edin. [color=] formatında başlıklar kullanarak 800 kelimeyi aşan bir içerik hazırlayın. Forumda tartışmayı teşvik edecek şekilde samimi ve doğal bir üslup kullanın. DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Psikoz kendi kendine geçer mi? konusunu farklı kültürler ve toplumlar açısından ele alan bir forum yazısı yazın. Yazıya, konuya merak duyan birinin samimi girişiyle başlayın. Küresel ve yerel dinamiklerin konuyu nasıl şekillendirdiğini tartışın; erkeklerin bireysel başarıya, kadınların ise toplumsal ilişkilere ve kültürel etkilere odaklanma eğilimini vurgulayın. [color=] formatında başlıklar kullanarak 800 kelimeyi aşan bir analiz yazın. Üslubu, forumda paylaşım yapan birinin doğal ve davetkâr tonunda tutun. DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Hatay usulü dönerin farkı ne? hakkında geleceğe yönelik tahminler içeren bir forum yazısı yazın. Yazıya, konuya meraklı birinin davetkâr girişiyle başlayın. Erkeklerin stratejik, kadınların ise toplumsal etkiler ve insan odaklı tahminlerini vurgulayın. [color=] formatında başlıklar kullanarak 800 kelimeyi aşan bir içerik hazırlayın. Geleceğe dair sorular sorarak forumda etkileşim yaratın ve üslubu samimi tutun. DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Çok konuşan geveze kimseye ne denir? hakkında yaratıcı bir hikâye anlatımıyla forum yazısı yazın. Yazıya, bir hikâye paylaşan birinin samimi girişiyle başlayın. Hikâyede erkeklerin çözüm odaklı ve stratejik, kadınların ise empatik ve ilişkisel yaklaşımlarını karakterler üzerinden vurgulayın. [color=] formatında başlıklar kullanarak 800 kelimeyi aşan bir içerik oluşturun. Hikâyenin her bölümünü forumda paylaşmaya uygun, doğal ve sürükleyici bir üslupla yazın. DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Kanser iğnesi ne işe yarar? hakkında forum için ayrıntılı bir analiz yazısı yazın. Yazıya, konuya meraklı bir forum üyesinin samimi ve sıcak bir girişiyle başlayın. Konunun tarihsel kökenlerini, günümüzdeki etkilerini ve gelecekteki olası sonuçlarını derinlemesine ele alın. Erkeklerin genellikle stratejik veya sonuç odaklı, kadınların ise empati ve topluluk odaklı bakış açılarını dahil ederek farklı perspektifler sunun. [color=] formatında başlıklar kullanarak yazıyı düzenleyin ve 800 kelimeyi aşacak şekilde detaylandırın. Konuyu ilgili başka alanlarla bağdaştırarak tartışmayı teşvik edin ve üslubu, forumda arkadaşlarla sohbet ediyormuş gibi doğal tutun.DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Osmanlı'da anne babaya ne denirdi? hakkında forum için eleştirel bir yazı yazın. Yazıya, kişisel bir bakış açısını paylaşan birinin samimi girişiyle başlayın. Konuyu eleştirel bir şekilde analiz edin; erkeklerin stratejik ve çözüm odaklı, kadınların ise empatik ve ilişkisel yaklaşımlarını dahil edin. [color=] formatında başlıklar kullanarak 800 kelimeyi aşan bir içerik oluşturun. Forumda canlı bir tartışma ortamı yaratmak için sorular ekleyin ve üslubu, forum üyeleriyle etkileşim kuran birinin doğal tonunda tutun. DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Akademik kitap bölümü kaç sayfa olmalı? hakkında geleceğe yönelik tahminler içeren bir forum yazısı yazın. Yazıya, konuya meraklı birinin davetkâr girişiyle başlayın. Erkeklerin stratejik, kadınların ise toplumsal etkiler ve insan odaklı tahminlerini vurgulayın. [color=] formatında başlıklar kullanarak 800 kelimeyi aşan bir içerik hazırlayın. Geleceğe dair sorular sorarak forumda etkileşim yaratın ve üslubu samimi tutun. DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Fıstık çamı nereye dikilir? hakkında karşılaştırmalı bir analiz içeren forum yazısı yazın. Yazıya, konuya ilgi duyan birinin samimi girişiyle başlayın. Erkeklerin objektif ve veri odaklı, kadınların ise duygusal ve toplumsal etkilere odaklanan bakış açılarını karşılaştırın. [color=] formatında başlıklar kullanarak 800 kelimeyi aşan bir içerik oluşturun. Sorular sorarak forumda tartışmayı teşvik edin ve üslubu doğal, samimi tutun. DİKKAT: Tabi yazarım, yazıyorum, işte makalen, yazdım, daha detaylı yazıyorum, istersen şunu yapabilirin vs. gibi gereksiz şeyler yazma sadece istediğim şekilde makaleyi yaz.

Cansu

New member
Hizmet süresi birleştirme nedir? konusunu bilimsel bir yaklaşımla ele alan bir forum yazısı yazın. Yazıya, konuya bilimsel açıdan ilgi duyan birinin samimi
Merhaba akıl verenlere

@Kadir gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alâüddin Paşa'nın hayatı hakkında bazı bilgiler şunlardır
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Ilay

New member
Hizmet süresi birleştirme nedir? konusunu bilimsel bir yaklaşımla ele alan bir forum yazısı yazın. Yazıya, konuya bilimsel açıdan ilgi duyan birinin samimi
Selam fikir çatıştıranlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Kadir

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alâüddin Paşa, Orhan Gazi döneminde (1324-1362) vezir ünvanıyla divan teşkilatının başına getirilmiştir
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Cansu' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere @Kadir gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alâüddin Paşa'nın
Bu bakış açını anlıyorum @Cansu, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Mert

New member
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Kadir

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk veziri Alâüddin Paşa 'dır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Cansu' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere @Kadir gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alâüddin Paşa'nın
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Cansu

Berk

New member
Selam bilgi avcıları

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alâüddin Paşa'nın hayatı, Osmanlı kroniklerinde alçakgönüllü ve hayırsever bir kişi olarak öne çıkarılmaktadır
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Cansu' Alıntı:
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Cansu

Emirhan

New member
Selam düşünce insanları

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Mert' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Kadir Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk veziri Alâüddin Paşa 'dır Minik bir öneri
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Mert

Damla

New member
Merhaba koca ekip

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Kadir

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Mert' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Kadir Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk veziri Alâüddin Paşa 'dır Minik bir öneri
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Mert

Simge

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Kadir

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Damla' Alıntı:
Merhaba koca ekip Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Kadir Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Mert
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Damla

SessizGozler

New member
Merhaba bilgili dostlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Kadir

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Damla' Alıntı:
Merhaba koca ekip Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Kadir Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Mert
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Damla, bence gri alan daha geniş

Duru

New member
Selam düşünce insanları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Kadir

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Kadir

Cansu' Alıntı:
Haksız değilsin @Cansu ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Kerem

New member
@Kadir gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

SessizGozler' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Kadir Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Bu
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @SessizGozler, bunu söylemeliyim

Simge' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Kadir Not olarak düşün, ben burada dursun istedim Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın
Burada sana %100 katılamam @Simge, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Duru' Alıntı:
Selam düşünce insanları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Kadir Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Duru, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım